Dykkerklubben Dannebroge

Dykkerklubben blev dannet for at få en klub der var uafhængig af andre interresser, og som fokuserer på sikkerheden og kun koncentrerer sig om dykning. Dykning er i dette tilfælde rekreativ 'flaskedykning'. Det vil sige indil 40 m med enkel eller dobbelt flaske, og med luft eller nitrox.

Klubben er startet af en broget flok, både meget erfarne og nybegyndere, for det er vigtigt at alles behov bliver hørt.

Vores holdning er at alle kan dykke, store, små, gamle, unge og handikappede.

Klubben skal være et socialt samlingssted for folk der vil dykning og også for dem der vil være med på sidelinien.

Der er ikke nogen skelnen mellem certifikattyper, alle er velkomne, så længe man husker at dykke indenfor sine grænser, både dem certifikatet stiller, men også ens egne.

Vil du være med til at forme klubben, er der altid brug for gode kræfter der ønsker at gøre sin indflydelse gældende.

Uanset hvem du er, har du mod på dykning, har du endnu ikke har prøvet det eller er du en erfaren dykker med 1000+ dyk, dykker UTD og dyrker kungfu, så er du velkommen her.

DSF

En grundlæggende filosofi for klubben er at vi er en DYKKERklub, og ikke andet, derfor er det også vigtigt at vi er med i Dansk Sportsdykkerforbund. En af fordelene ved dette medlemsskab, er en grundlæggende forsikring som bliver tilbudt igennem DSF (du kan læse mere om forsikringen her).

Hvorfor hedder klubben Dannebroge

Nogen vil måske at klubben skulle hedde dannebrog, men Dannebroge er valgt fordi der i Køge bugt, ret tæt på klubben, ligger et vrag der hedder Dannebroge.

Lidt fakta om vraget:

Den 4. oktober 1710 sank orlogsskibet "DANNEBROGE" midt i Køge Bugt efter en hård kamp mod den svenske flåde, hvor skibet trods ild ombord fortsatte kampen til det sprang i luften.

Blandt de 500 omkomne var skibets chef kommandør IVAR HUITFELDT, der ved sin indsats i dette slag blev kendt som en af nationens søhelte. "DANNEBROGE" gik ned med 82 kanoner ombord, hvoraf de 78 var bronzekanoner og således lukrative at bjærge til genbrug eller omsmeltning.
Allerede i 1711 - 14 bjærgede man kanoner fra vraget, som derefter fik lov at ligge uforstyrret og relativt intakt indtil Svitzer, på jagt efter bronzekanoner og andet brugeligt foretog sprængninger i resterne af skibet i 1870'erne. De optagne kanoner blev indløst af staten og opsat i IVAR HUITFELDTS monument på Langelinie.

Her finder du os

Dykkerklubben Dannebroge