Årsvisning
efter år
Månedsoversigt
efter måned
Weekly View
efter uge
Daily View
I dag
Search
Søg

Stormen på København 1659**

 

 

Tidspunkt

Mandag, 11. Februar 2019


Arrangement

Kontakt
avatar

 Kenneth Fribert

Stormen på København.

Den første Svenske krig (1657-1658) endte med et dansk nederlag, hvor Danmark måtte afstå Skåne, Halland, Blekinge og Bornholm ved fredslutningen.

Dette var imidlertid ikke nok for den svenske konge Karl Gustav, og i 1658 angreb han igen Danmark med det formål at erobre hele landet.

I august 1658 blev København indesluttet. Befæstningen blev udbygget, og en mobilisering bragte antallet af forsvarere op på 8.500 mand.

Den 11. februar 1659 gik svenskerne til angreb på København, men angrebet blev slået tilbage med store svenske tab. Kun ganske få danske soldater mistede livet.

Kilde: http://www.milhist.dk/

**) Militær flagdag
Militær flagdag, hvor offentlige og militære institutioner flager. Som privatperson er man altid velkommen til at flage på militære flagdage.

Flaget hejses kl. 08.00 og hales ved solnedgang. På dage, hvor solen står op efter kl. 08.00, hejses flaget først ved solopgang.

Kilde: http://www.spejderportal.dk/

Flagdage er bestemte dage, hvor der flages med nationalflaget. I mange lande sker dette kun på nationaldagen og evt. på en særlig "flagets dag", men i Norden er der tradition for at have en længere række flagdage.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Flagdag

For så vidt angår korrekte sol opg- og nedgangstider henvises til Nakskov Gymnasiums fremragende almanak, der endvidere tager højde for sommertid. Se mere her www.nakskov-gym.dk/almadk

Kilde: http://www.danmarks-samfundet.dk

Til kalender: Download som iCal-fil