Årsvisning
efter år
Månedsoversigt
efter måned
Weekly View
efter uge
Daily View
I dag
Search
Søg

2. Påskedag*

 

 

Tidspunkt

Mandag, 22. April 2019


Arrangement

Kontakt
avatar

 Kenneth Fribert

2. Påskedag.

2. Påskedag er en Søgnehelligdag, hvor der holdes fri fra arbejde m.m. hele dagen.

2. Påskedag er en forlængelse af påsken. I kirken fejres dagen selvfølgelig. De fleste vælger dog at slappe af efter en til tider hektisk påske og lade op til en ny række arbejdsdage.

-----------------------

Påskedag er den vigtigste af kirkeårets højtider (også selv om julen fejres af flere). Det er festen for Jesu opstandelse.

Påsken består egentligt ikke kun af de to påskedage, men af hele tiden frem til pinse, søndagene efter påske.

Kilde: http://www.folkekirken.dk

Påskedagene, der altså markerer centrale begivenheder i Kristi lidelseshistorie, fejres til minde om Kristi død og opstandelse.

Påsken indtræffer den første søndag efter fuldmåne efter forårsjævndøgn, hvilket vil sige mellem 22. marts og 25. april.

Foruden de kirkelige traditioner har der gennem tiderne været knyttet utallige folkelige skikke til påsken. Mange af dem eksisterer stadig, men i mindre omfang.

Maden, herunder især dekorerede æg, spiller en stor rolle, og mange familier samles til frokost påskedag.

Bordpynten er holdt i gult, og man giver hinanden påskeæg. I slutningen af 1800-tallet optræder chokoladeæg som gaveobjekt første gang.

Kilde: http://www.kkb.bib.dk (lukket)

*) Flagdag
Flagdage er bestemte dage, hvor der flages med nationalflaget. I mange lande sker dette kun på nationaldagen og evt. på en særlig "flagets dag", men i Norden er der tradition for at have en længere række flagdage.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Flagdag

Flaget hejses tidligst kl. 08.00, og nedhales senest ved solnedgang. På dage, hvor solen står op efter kl. 08.00, hejses flaget først ved solopgang.

Visse steder er det dog praksis, at flaget nedhales kl. 20.00, uanset solen endnu ikke er gået ned.

For så vidt angår korrekte sol opg- og nedgangstider henvises til Nakskov Gymnasiums fremragende almanak, der endvidere tager højde for sommertid. Se mere her www.nakskov-gym.dk/almadk

Kilde: http://www.danmarks-samfundet.dk

Til kalender: Download som iCal-fil