Logbog

Kanonvraget/Betonprammen

Fem mand høj, mødtes vi i klubben KOLKKEN 08:00 PÅ EN SØNDAG.

Bjarne Haning, Erik Behnke, Michael "Bager", Søren Madsen og Laura Littau Madsen. Vejret var lidt gråt men lunt og stille. 

Hanning og Erik hentede båden såden var monteret og klar da jeg kom i klubben.

Laura skulle ha fyldt flasker men det var hurtigt overstået og så gik det afsted mod kastrup havn., og ud mod kanonvraget i god ro og orden. 

Efter lidt pillen ved det nye kortplotter og sidescan fandt vi ud af hvordan den virker og fandt kanon vraget fint. Da vi hoppede i kom Erik og bageren op igen og sagde at der ikke var noget vrag men derimod et langt spor i den bløde sand bund. 

op i båden igen og afsted mod vraget igen (Husk at give rigeligt med line så kæden kommer ned og ligge på bunden). Denne gang fik vi ankreet op lige oven på vraget men inden vi så os om var vi igen 22 meter fra vraget. 

Nå i med os, medbringende et linehjul. med det monteret på ankeret foretog vi en afsøgning af området og det stod ret hurgigt klart at vi ikke var langt fra vraget (Masser af vragdele på bunden). Sigten var vel 5-8 meter med et voldsomt springlag helt nede ved bunden. 

Efter lidt afsøgning fandt vi fint vraget og bandt vores linehjul på vraget. Så var det dømt fri leg og jeg fik vist Laura en masse kanoner det var hun voldsomt begejstret over at se 😒.

Et rigtigt hyggeligt dyk med en meget blid strøm rundt om vraget. Vi så også en enlig lille ørred og en stor stime fisk af ubestemmelig art. (De var for langt væk med den sigt til at se andet end at de blinkede da hele flokken vente væk fra os. 

Ellers var der dømt krabber mv. Efter 45 min dyk gik vi op igen og fik frokost.

Dernæst blev vi enige om at et fint lille andet dyk kunne være Betonprammen da vi jo nu var i båd og derfor ikke skulle slæbe grejet hele vejen fra parkeringspladsen. Det var et godt valg vi fandt den fint uden position og nu var solen fremme. 

Vi bandt båden til den bøje som ligger på betonpramme midt på og afsted det gik. rundt i alle rum og så gik Michael og Erik op igen mens Laura og jeg padlede rundt om prammer på ydersiden denne gang. Masser af sol og god sigt gjorde at det var en ret hyggelig tur rundt. Laura var meget fasineret af den store mængde fiske yngel der var på prammen.  Så det blev til 45 minutter igen og vel 4-5 gange rundt om prammen i et meget afstadigt tempo mens vi legede med ylglen.

Alt i alt en fantastisk dag i rigtigt dejligt selskab Afsluttende med en iskold Red Stripe øl på havnen i Kastrup efter båden var taget op og alle var kommet i tørt tøj. 

TAK FOR EN HERLIG DAG, ALLE JER SOM DELTOG.

Søren Madsen

Lørdag d. 7. juli. Ôn (limhamn) i super sigt

Med perfekt vejr mødtes vi i klubben kl. 07:30. blå himmel og 4 m/s vind fra NV, (whats not to like) Efter at have fyldt luft på flaskerne, og lidt ventetid til kl. 08:00 for at se om der skulle være flere der mødte op, kunne vi tage af sted. Det blev til det lille men sublime hold, bestående af Michael og undertegnede, som nok mere var udtryk for at vi nu er gået ind i sommerferieperioden.

Over broen det gik, og da vi kom frem til dykkerpladsen, kunne vi konstaterer at forholdene var endog bedre end vi hjemmefra havde forestillet os. I ro og mag fik vi udstyr på og kom i vandet. Adgangsforholdene er særdeles gode, med en skridsikker trappe som sikrer at man kan komme sikkert ud over molen. Vi aftalte ingen bagkant for hvornår vi skulle vende tilbage, men med fyldte dobbelt 12, og en maks dybde på ca. 10 meter, havde vi også nok luft med til at kunne blive dernede en halv menneskealder. Vi fulgte afsatsen rundt forbi iskiosken (et is skilt nogen har placeret på bundet) frem til det lille vrag som ligger for enden. Efter at have dykket et par gange rundt om, og igennem vraget, vendte vi tilbage langs molen.

På overfladen var det svært for ikke at sige umuligt, at argumenterer for ikke at vente en times tid i solen, så vi kunne tage et dyk nr. 2. Væske ind, væske ud og så i baljen igen. Denne gang stod der en mindre stime sild inden i vraget, som først flyttede sig da vi kom så tæt på, at vi nærmest kunne daske til dem. Der var masser af fiskeyngel og krabber af forskellig slags, en enkelt havde taget den lette løsning, og lod sig transporterer rundt på ryggen af Michael.

Med 2 rigtig gode dyk bag os, sad vi en stund på molen og drak en vand. Jo turen var bestemt bropengene værd. Ôn er et rigtigt godt alternativ til f.eks. Havheksen, og hvis vinden er let, eller står i øst. Tak til Michal for en fed oplevelse.

2/6-2018 Vapper

Årspremiere på Vapper - "det skal vi også huske en anden gang"

28-05-18 Styrt i Sigerslev Kalkbrud

Dejligt vejr i Sigerslev

19-5-2018 Lysekil i Pinsen

Tidlig afsted fra København mod Lysekil

04.11.2017 Diversnight – Søbadet (lillebælt)

 

Søbadet by night

15/10 - Øen, Malmø

Øen ved Limhamn

1/10-17 Halsskov i solskin og vindstille

Godt vejr i Halssskov