Scenen var sat med det der vel nærmest kunne siges at være perfekt vejr for en tur til Sigerslev. En smule overskyet, 6-7 sek/m fra vest,  og 5C i luften. Selvom der stadigt var ”billetter” i overskud, var der planmæssigt afgang fra klubben, efter den sædvanlige flaskefyldning. Holdet bestod af Fribert, Bjarne og undertegnede.

Vel ankommet til Stevns, fik vi lige taget bestik af forholdene, som viste sig at være helt som forventet, med god sigt og i totalt læ for vinden. Fribert fik lige klemt ud mellem sidebenene, at det vist var lang tid siden, at han sidst været her med et par jomfruer. Dem kiggede Bjarne og jeg så efter et stykke tid (dog uden at få øje på nogen), indtil at det gik op for os, at det var os han mente, idet det var første gang til Sigerslev for os begge. Det var også her, at jeg besluttede at lade Fribert svømme forrest, bare sådan for en sikkerheds skyld!  ;-)

Efter at have fået alt vores gear på, og var kommet i vandet, var det blevet tid til at gå ned, vi havde dog ikke været under i ret lang tid, før Fribert gav tegn til at gå op igen, idet hans regulator var begyndt at free flowe. Rigtigt ærgeligt, lykkedes det ikke at få det til at stoppe, hvilket betød enden på dagens dyk for ham.

Bjarne og jeg fortsatte herefter dykket rund imellem de forskellige fuger og formationer på bunden. sigten i det 2C kolde vand var ligeså fin, som vi havde kunne se fra land. 10 meter, og visse steder måske helt op til 15 meter. Det stoppede dog brat, da alting pludseligt blev helt hvidt, og man dårligt kunne se en hånd for sig. Jeg tænker at det er sådan, at det må føles at svømme rundt i en spand Flügger vægmaling. Vi var naturligvis kommet til at svømme for tæt på stedet, hvor Kalkværket leder spildevand ud i havet, og 180 grader på kompasset fik os hurtigt ud af det værste igen.

43 minutter senere var det blevet tid til igen at gå op, fra det der var et rigtigt godt dyk, uden at vi dog fik øje på meget andet liv, end en enkelt vandmand, og et par 5mm fisk.

Tak til Bjarne og Fribert for en hyggelig tur.