Med let overskyet og 7-8 sek/m vind fra sydøst var senen sat, da Anya, Bjarne og undertegnet mødtes i klubben, til dagens tur som gik til Trykkerdammen (Padi vraget)

Vi afholdt et kort Ø råd i klubben, idet vi var et smule usikre på om det var den rette destination med dagens vindretning, men blev enige om, at når DMI sagde at det ikke ville komme til at blæse yderligere, så gik det nok.

Da vi ankom kunne vi se, at vi bestemt ikke var de eneste der havde fået den ide at hoppe i bølgen blå. Vi var således henvist til at parkerer et godt stykke oppe af vejen, og kunne herfra se omkring 10-12 andre dykkere i vandet.

Vi fik hurtigt samlet vores gear, og båret det ned til bådbroen. Vi var ikke andet end lige nået ned i vandet, før jeg konstaterede at jeg fik vand ind i dragten. Op det gik i en fart. Her kunne jeg så konstaterer at der var én ”ham selv” der ikke havde fået trukket lynlåsen helt til. En super god lektie at lære, for når man dykker på denne årstid, med en våd inderdragt, så er der kun en tanke der går igennem hovedet på en. HUSK AT LUKKE DIN LYNLÅS.

Efter at vi var kommet under, stod det hurtigt klart, at der var en pæn kraftig strøm, som førte os en smule væk fra, og ned langs med kysten. På vores vej ud, så vi et par spætter, søstjerner og en rigtig flot muslingekoloni. Springlaget var også meget tydeligt og bredt, men hele tiden måtte vi holde et konstant øje på kompasset. Da vi nåede frem til 14 meters dybde, kastede vi lige et hurtigt blik på hindanden, og der var bred tilslutning Anya´s forslag om at gå ind imod land igen.

Dette var uden tvivl den helt rigtige beslutning, idet at det for alvor blev tydelig hvor stærk strømmen i virkeligheden var. Efter et stykke tid hvor vi ikke rigtigt kunne fornemme, at vi kom ind på lavere vand, blev vi enige op at stikke hovedet op for at orienterer os. Vi var ganske som forventet drevet et pænt stykke syd for broen, men pegede om ikke andet i den rigtige retning. Resten af turen ind gik i et roligt tempo, indtil at vi lave på luft, var tvunget til at gå op, og tage de sidste 100 meter i overfladen.

Da bilerne var blevet pakket igen, og nogle af os havde skiftet til tørt tøj, rundede vi dagen af med en lille forfriskning, og Bjarnes medbragte kaffe.

Tak til Anya og Bjarne, for en hyggelig og flot tur i godt selskab, hvor en luftetemperatur på 6C, vand 4C og strøm tegnede dagen.