Vejrudsigten havde skiftet mange gange op til dagen, men holdt sig pænt så det ud til, så vi tog afsted, og håbede at udsigten fra om morgenen også passede.

Lettere forsinkede kom vi afsted fra klubben, og kørte mod Hornbæk, jeg kørte i et adstadigt tempo med båden bagpå, godt vi ikke skal til Lysekil med den, for det er godt nok kedeligt at snegle sig afsted på den måde.

I Hornbæk blev båden sat i, der var travlt ved slæbestedet, men vi kom på plads forholdsvis hurtigt.

Alle fik stuvet tingene fornuftigt, vi havde to flasker med, for planen var at tage Martina eller M575 på vejen tilbage.

Så var det afsted, vandet nærmede sig tilstanden billardbord, så det var med fuld fart derudaf, og båden sejler bare godt efter den er blevet gennemgået.

Vi var på Kullen i rekordtid tror jeg, der var en anelse bølger da vi kom fri af læ fra Sjælland, men de var i ryggen på os, så ikke noget der krævede nedsat hastighed.

Så blev Søren og Jack rigget til, og kom afsted i vandet. Det var første båddyk for Søren med Sidemount, så vi skulle lige finde en metode der virkede, den vi brugte virkede ihvertfald IKKE, flaskerne er for besværlige at montere i vandet, og der er ingen luft til tørdragt, i munden osv. Så næste gang bliver flaskerne monteret i båden, og så tipper Søren udover med dem. Den ene flaske blev monteret, den anden monterede Søren på bunden.

Mens de to var nede, havde Torben og jeg lidt overflade tid, og den blev udnyttet til lidt drone flyvning og optagelser (ligger på siden), og Jack optog med GoPro'et under vandet, så masser af video fra turen denne gang, super fedt. Noget nervepirrende først at lette fra båden fra hånden, og derefter lande i hånden igen, og derudover kunne jeg ikke få et ordentligt GPS signal på stranden, så jeg kunne markere det som Homepoint, så det var med håbet om at intet gik galt at der blev lavet optagelser.

Efter 40 min. kom Søren og Jack tibage, med en masse taskekrabber på nethinden, og et fint dyk. Så var det Torbens og min tur, og vi kom hurtigt afsted, og gik ned til 18m, med lige under 8 grader, så der blev vi et stykke tid, og svømmede væk fra båden langs revet, strømmen skiftede retninger på de forskellige dybder, så der var lidt forvirrende at finde rundt. Efter et stykke tid gik vi lidt højere op til 8-9 m, og tog turen tilbage, men på grund af strøm var det vanskeligt at finde ud af hvor vi var i forhold til båden, så vi kom op lidt for kort, men dog ikke så langt at det ikke var nemt at komme tilbage.

Så fik vi spist og drukket lidt allesammen, og så gik snakken om vi skulle have et dyk mere her, eller tage til M575. Med det fine vand vejrudsigten havde sagt, ville det være ærgeligt ikke at prøve M575, så efter nogen diskussion frem og tilbage, blev kursen sat.

På turen tilbage var der kommet noget mere bølgegang, op til 0,75 m, det hjalp dog da vi kom i læ af Sjælland, så da vi kom til M575 og fik kastet anker, var der ikke så mange tilbage. Til gengæld opdagede vi at der var kommet strøm, nok i nærheden af 2 knob, så det blev ikke til noget dyk på M575 denne gang. Så næste gang så tager vi 2ndet dykket hvor det er godt, og ikke hvor det måske er godt :-)

Så var det ellers i havn, læsse af, og afsted med båden til sin plads igen, godt trætte ankom Jack og jeg, og fik manøvreret båden ind på sin sikre plads.

Tak for en dejlig dag på vandet, og tak til Torben for et godt dyk.