Turkalenderen sagde egentligt Dannebroge, men farvandsudsigten kaldte på en revurdering. Efter et kort Ø-råd, blev dagens hold (Bjarne P. Steen, Fribert, Jørgen og Jack) enige om, at trække båden til Hesnæs havn, hvor bølger og vindstyrke skulle være mere gunstige.

Vel ankommet, og et stykke tid før Fribert og Bjarne som kørte med båden, måtte nøgleafhentningen hos havnefogden betragtes som værende en formsag, men nej. Vi havde tydeligvis bevæget os så langt ned sydpå, at mobile pay og andre af det 2100 århundredes teknologiske fremskridt, ikke endnu havde fundet vej til landsdelen. Og da vi hverken havde bæverskind at bytte med, eller kontanter på os, måtte vi en tur tilbage til Stubbekøbing for at finde en hæveautomat.

Medens vi tog på sight-seeing i Stubbekøbing, benyttede Fribert lejligheden til at tage et par billeder fra dronen. (mon ikke vi får dem at se på et tidspunkt) Båden kom hurtigt i vandet, og vejret viste sig bedre end vejrguderne havde forudset, så kursen blev sat mod Calmar Castel, en Svensk fregat som sank i 1677.

Jørgen og undertegnede var først i vandet. Sigten kunne godt have været bedre, men var trods alt til at have med at gøre. Vi ramte de 15 m. og afsøgte området til bagbord for båden, men fandt aldrig vraget. Efter et stykke tid blev vi enige om at give stafetten videre til hold 2.

De havde tydeligvis ud fra boblerne på overfladen at dømme, større succes med eftersøgningen, og kunne da også, efter at de 50 min senere ”som aftalt” kom til syne i overfladen, berette om at have set både kanonkugler, kanoner, spander og rester af kabyssen.

Efter at vi fik halet hold 2 om bord i båden igen, og hørt deres malende beskrivelser af vraget, skulle der ikke meget overtalelse til, før undertegnede meldte klar til andet dyk. Jørgen forbarmede sig og tog med ned. Denne gang fandt vi vraget med det samme. Vi tog turen frem og tilbage langs siden, og efter 37 min. og en oplevelse rigere var vi oppe igen.

Så gik turen ellers tilbage imod havnen, og med bølgerne i ryggen foregik det med håndtaget skubbet helt frem.

Dagen blev rundet af med afrigning af båden, masser af røverhistorier, og en tur forbi Burgerking på vejen hjem..

Tak til alle for en fantastisk fed tur.

IMG 2725