En uheldig mand (Anders) postede på dykkerforum at han havde mistet sin vielsesring. Det var lige en udfordring for undertegnede, og med klubbens nye metaldetektor under armen begav jeg mig mod Herfølge.

En lille privat badesø med Stør og Karper skulle gennemsøges, det var der ringen var tabt. Spændingen var stor om det skulle lykkedes, en kunstig sø gjorde det lidt nemmmere, men en Stør spiser alt, så den kunne være røget ud igen alle steder. På med udstyret, og så ellers i vandet, i ferskvand for en gang skyld.

Skattejagten var i gang...

Først en hurtig søgning på tværs af søen, der hvor Anders var sprunget i, gav ikke noget resultat.

Da søen var rimelig rund, begav jeg mig derfor ud på et cirkulært søgemønster, og afsøgte kanten og en meter ind hele vejen rundt. Der blev fundet en del affald som blev taget med op. Og sikke noget, allerede på første runde, lige til slut af den, gav detektoren kraftigt udslag, ganske rigtigt, sammen med en lille samling sten under noget løs bund lå der en fin guldring og skinnede. Da jeg kom op til overfladen kunne vi konstatere at det var den rigtige (heldigvis da), og det var en meget glad mand der straks puttede den på fingeren igen.

ring-skattejagt

Glæden var stor hos Anders, og selvfølgelig også hos mig, vores detektor virker, også på guld :-D Dejligt at konstatere at den fungerer som den skal, og kan finde ganske små emner under vandet. Det lover godt for dyk andre steder!

Tak til Anders for udfordringen, og Birger for at gøre opmærksom på opslaget, en sjov oplevelse.